ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Η Ελλάδα δεν λέει πολλά για την έκδοση ομολόγου

19:30 - 20 Ιουλ 2017 | Οικονομία
CNBC: Η Ελλάδα δεν λέει πολλά για την έκδοση ομολόγου
Σύντομα θα επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά ομολόγων, παρόλα αυτά «η Αθήνα δεν λέει πολλά» καθώς ορίζει ποιες τράπεζες θα διαχειριστούν τη συγκέντρωση κεφαλαίων, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.

«Δεν σχολιάζουμε το πώς και το πότε μπορεί να βγούμε ξανά στις αγορές», τόνισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μιλώντας σήμερα στο διεθνές δίκτυο.

 

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση «εξετάζει την κατάσταση πολύ προσεκτικά».

 

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους δεν σχολίασε όσα τον ρώτησε το CNBC.

 

Όπως ωστόσο αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Οργανισμός έχει ορίσει έξι τράπεζες, τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC, για τη διαχείριση της πώλησης του πενταετούς ομολόγου. Ούτε οι τράπεζες έχουν σχολιάσει το θέμα.

 

Το ζήτημα είναι ευαίσθητο γιατί πρόκειται για την πρώτη έκδοση ελληνικού ομολόγου από το 2014, ωστόσο το σωστό timing είναι ζωτικής σημασίας.

 

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο Daniel Gros, διευθυντής του the Centre for European Policy Studies, «η επιστροφή στις αγορές πολύ νωρίς είναι μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει risk premium αρκετών εκατοντάδων μονάδων βάσης για μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση. Όλη η ιδιωτική χρηματοδότηση που μπορεί να βρει τώρα η Ελλάδα, θα λήξει πολύ νωρίτερα από τα ευρωπαϊκά δάνεια».

 

Στο μεταξύ πηγή που γνωρίζει καλά την κατάσταση, ανέφερε προχθές στο διεθνές πρακτορείο ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει «κατά πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες φαίνεται ότι προτιμούν να περιμένουν την συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΔΝΤ την Πέμπτη και τον (οίκο αξιολόγησης) S&P να κάνει ανακοινώσεις την Παρασκευή γύρω από τη βαθμολογία του χρέους της Ελλάδας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.