ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοβότνι: «Καλό σημάδι», αλλά όχι αρκετό η επιστροφή στις αγορές

14:45 - 26 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Νοβότνι: «Καλό σημάδι», αλλά όχι αρκετό η επιστροφή στις αγορές
Στην... παρέα των αξιωματούχων που θεωρούν καλό σημάδι την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά όχι αρκετό για εφησυχασμό προστέθηκε ο ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι.

Συγκεκριμένα, σ συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Salzburger Nachrichten» υπογράμμισε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν σημαίνει πως η χώρα μας θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται πλήρως.

Για το λόγο αυτό θεωρεί πως πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις και στη συνέχεια, αν και επισήμανε πως σε πρώτη φάση, πρόκειται για ένα "καλό σημάδι".

Ο κ. Νοβίτνι αναφέρθηκε ακόμα στο υψηλό χρέος της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ προβληματική» μια απλή διαγραφή χρέους, καθώς, όπως παρατηρεί, αυτό συνιστά για τις νομισματικές τράπεζες μία απαγορευμένη κρατική χρηματοδότηση.

Εκτιμά, όμως, πως υπάρχουν άλλες καλύτερες λύσεις, όπως για παράδειγμα η παράταση της εξόφλησης ή η ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους, που θα βοηθούσαν στη βιωσιμότητά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.