ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Μην προσβάλλετε τους Έλληνες-Μπορεί να υπάρξει «success story»

10:33 - 11 Αυγ 2017 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Μην προσβάλλετε τους Έλληνες-Μπορεί να υπάρξει «success story»
Αν και στο παρελθόν, η χρήση του όρου «success story» δεν επιβεβαιώθηκε, ο Κλάους Ρέγκλινγκ παίρνει το ρίσκο και τον επαναλαμβάνει για την περίπτωση της Ελλάδας.

ΗΕλλάδα μπορεί να καταστεί ένα «success story» σημειώνει ο επικεφαλής του ESM στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ κάνει ειδική μνεία στην πρόθεση των πιστωτών να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρέχον πρόγραμμα και υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά το τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα από τα 86 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπονται από τη συμφωνία του 2015.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ESM χαιρέτισε την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάνοντας λόγο για «αξιόλογη πρόοδο». «Στη Γερμανία, ακούω συνέχεια ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αυτό αποτελεί προσβολή προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην επίτευξη πρωτογενούς αποτελέσματος για το 2016, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Το πιο σημαντικό μέτρο ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τους συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού συστήματος» σημείωσε, καταλήγοντας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:37 - 11 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.