ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μεταρρύθμιση του Δημοσίου

20:21 - 28 Αυγ 2017 | Οικονομία
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την μεταρρύθμιση του Δημοσίου
Τις διαδικασίες για την κινητικότητα στο Δημόσιο ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να «τρέξει» μέσα στον Σεπτέμβριο η αξιολόγηση και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπει ο μνημονιακός στόχος.

Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, αφού συζητήθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται μπαράζ πρωτοβουλιών.

Ήδη το υπουργείο αναμένεται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα τη διάταξη που θα συνδέει πιο στενά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με την κινητικότητα και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Τα μέτρα που εξετάζονται είναι ο αποκλεισμός των δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, σε μελλοντικές μετατάξεις και η λήψη πειθαρχικών μέτρων.

Τα κίνητρα για τη συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί όμως θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη βαθμολόγηση του κάθε υπαλλήλου.

Οι βασικοί πυλώνες της νέας «Εθνικής Στρατηγικής Διοικητικής Μεταρρύθμισης» για το 2017-2019 αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Αλέξη Τσίπρα και την Όλγα Γεροβασίλη την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.