ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Συνάντηση με εκπροσώπους της China Development Bank

20:14 - 10 Σεπ 2017 | Οικονομία
Παπαδημητρίου: Συνάντηση με εκπροσώπους της China Development Bank
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας για την Ευρασία της China Development Bank (CDB), Li DongΥa.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο πλευρών στη χρηματοδότηση μιας σειράς νέων προγραμμάτων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της νέας Τράπεζας. 

Επιπλέον, εκφράστηκε η πρόθεση, από την κινεζική πλευρά, για την ίδρυση Γραφείου της CDB στην Αθήνα. 

Ο κ. Παπαδημητρίου διατύπωσε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης και δεσμεύτηκε τις επόμενες ημέρες να αποστείλει προς τη διοίκηση της CDB δύο επιστολές στις οποίες, αφενός θα εκφράζεται το ελληνικό ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών – εν όψει της ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας – και αφετέρου, θα διατυπώνονται προτάσεις για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρχει η δυνατότητα να προκύψουν από αυτή τη συνεργασία .

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομίας το πρωί της Κυριακής συναντήθηκε με την διοίκηση του ΟΛΘ και αντάλλαξε απόψεις για τα περιθώρια ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της  Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.