ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα σκαριά η λοταρία αποδείξεων με μηνιαίο μποναμά 1 εκ.

09:00 - 20 Σεπ 2017 | Οικονομία
Στα σκαριά η λοταρία αποδείξεων με μηνιαίο μποναμά 1 εκ.
Το τέλος Σεπτέμβρη ή το αργότερο αρχές Οκτώβρη αναμένεται να είναι έτοιμη η διαδικασία κληρώσεων και διανομής χρηματικών ποσών με βάσει τις αποδείξεις.

Πιο συγκεκριμένα στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι e-αποδείξεις του Αυγούστου και θα 1000 από αυτές θα «διαγωνιστούν» για 1000 ευρώ. Ήδη γίνεται επεξεργασία των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι τράπεζες αναφορικά με τις πληρωμές μέσω πλαστικού χρήματος τον Αύγουστο και όποτε ολοκληρωθεί αυτή θα στηθεί η κληρωτίδα.

Το μέτρο που είχε εξαγγείλει πριν δύο χρόνια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μοιράζει κάθε μήνα ένα εκατομμύριο ευρώ έως και το τέλος του έτους. Δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 12 εκατ. ευρώ και κληρώσεις για τους πρώτους οκτώ μήνες δεν έχουν γίνει, αρμόδιο στέλεχος αναφερόμενο χθες στα 8 εκατ. ευρώ ανέφερε πως «θα υπάρξουν δωράκια»

 «Μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδοντας μάλιστα σενάρια διεύρυνσης του αριθμού των κλιμακίων υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις προωθούμενες παρεμβάσεις να ελαφρυνθούν κάτοχοι παλαιών Ι.Χ μεγάλου κυβισμού ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο ανάκτησης πινακίδων.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη για έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχεται στο δισεκ. ευρώ .

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 20 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.