ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίζερ: Να κλείσει άμεσα η τρίτη αξιολόγηση

15:16 - 09 Οκτ 2017 | Οικονομία
Η γρήγορη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης προσφέρει την αίσθηση της σταθερότητας και είναι σημαντική για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την δημιουργία θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις. Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων (με συνέντευξή του στο Capital.gr), ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ, ένας εξίσου σοβαρός λόγος για την ταχεία ολοκλήρωση της επικείμενης αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι «θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018».

Ο πρόεδρος του Euro Working Group πιστεύει πως είναι εφικτή η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα και η επιστροφή στις αγορές, έστω και εάν τα επιτόκια είναι ακόμη υψηλά. Ωστόσο, συμπληρώνει, «όσο θα αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη, τα επιτόκια θα πέφτουν», ενώ την έξοδο από το πρόγραμμα θα ακολουθήσει και η συζήτηση των μέτρων για το χρέος. «Υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις για αυτό, υπάρχουν και γραπτές δεσμεύσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τη διανομή μερίσματος και εφέτος από την υπεραπόδοση στον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Βίζερ σημειώνει ότι θα χρειαστεί διάλογος της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.