ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμβουλος στον ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

15:25 - 12 Οκτ 2017 | Οικονομία
Σύμβουλος στον ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Στρατηγικός σύμβουλος του ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μέχρι το τέλος της θητείας του ως επικεφαλής στο Eurogroup.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ο κ. Ντάισελμπλουμ θα κρατήσει αυτή τη θέση έως «εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας» ως το πέρας της θητείας του στην προεδρία του Eurogroup, η οποία λήγει τον Ιανουάριο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα του παραχωρηθεί γραφείο και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM. Σύμφωνα με τις τυποποιημένες συμβάσεις του ESM για εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αμείβεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σχετικά: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε προσωπικότητα «κλειδί» τόσο στη χάραξη πολιτικής για τη ζώνη του ευρώ όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως ο μόνιμος μηχανισμός πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία και τις ιδέες του».

«Μετά την απομάκρυνσή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησε να μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία του και τις διαγνωστικές του ικανότητες. Αυτό το συμβόλαιο είναι για περιορισμένο χρόνο, αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για την περαιτέρω εξέλιξη του ESM», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ESM.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.