ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες πολιτικές είναι εφαρμόσιμες για την έξοδο από την κρίση;

15:30 - 27 Οκτ 2017 | Οικονομία
Ποιες πολιτικές είναι εφαρμόσιμες για την έξοδο από την κρίση;
Μία ακτινογραφία της ελληνικής παθογένειας στον όγδοο χρόνο της κρίσης και η προοπτική υπέρβασής της υπό τις παρούσες συνθήκες, αναλύθηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση – Δημόσιο Χρέος – Ανάπτυξη: Εφαρμόσιμες Πολιτικές για το Μέλλον της Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ.

Η συζήτηση διοργανώθηκε από την Ενωση Πρώην Μελών AIESEC και ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, και ο τραζεζικός, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου.

Ο καθένας από την σκοπιά του, οι ομιλητές επιχείρησαν να συνδυάσουν τις διαπιστώσεις για το πώς φτάσαμε στην κρίση με τις προτάσεις για την έξοδο από αυτήν.

Ο κ. Μίχαλος επέμεινε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την στροφή σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ επέμεινε στην συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εφιστώντας όμως την προσοχή στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του Δημοσίου.

Η κυρία Ξαφά επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης με δανεικά τις προηγούμενες δεκαετίες, τόνισε ότι η σπατάλη του δημοσίου συνεχίζεται και αναφέρθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας, της πελατειακής πολιτικής, της περιορισμένης φορολογικής βάσης κ.ά.

Ο κ. Χριστοδούλου εμφανίστηκε αισιόδοξος, επέμεινε ωστόσο και εκείνος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των ευρωπαϊκών εγγυήσεων έναντι μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία και είπε ότι έως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις απλώς αγόραζαν χρόνο, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί η κρίση ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.