ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα ουραγός στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης

13:45 - 01 Νοε 2017 | Οικονομία
Η Ελλάδα ουραγός στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης
Ουραγός η Ελλάδα σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει έκθεση της νέας πρωτοβουλίας InCiSE, η οποία αποσκοπεί στην αρωγή των χωρών για άσκηση αποτελεσματικότερης δημόσιας διοίκησης.

Μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνικής ευημερίας και της προόδου μιας χώρας. Η αξιολόγηση μιας δημόσιας διοίκησης σχετικά με το αν είναι αποτελεσματική έχει αναγνωριστεί ως μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία - ανάλυση. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ένας πλούτος διαθέσιμων δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία μπορούν να συγκεντρωθούν για να παράσχουν ένα ρεαλιστικό σύνολο συγκριτικών πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να μάθουν η μία από την άλλη.

Η ελληνική δημόσια διοίκηση βρίσκεται εξαιρετικά χαμηλά στην κατάταξη της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης με μονάχα δύο χώρες του Βίσεγκραντ να ακολουθούν σε χειρότερες θέσεις.

sinoliko

megdp

Η απόδοση της Ελλάδας σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης εκτιμάται ότι είναι σχετικά αδύναμη σε όλα τα θέματα και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εκμάθηση νέων πρακτικών και παραδείγματα από τις χώρες ηγέτες σε αυτόν τον τομέα.

Οι βασικές λειτουργίες όπου η απόδοση είναι ασθενέστερη σε σχέση με άλλες χώρες είναι η χάραξη δημόσιας πολιτικής, η ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς επίσης και οι νομοθεσίες φορολογικού χαρακτήρα και η διαχείριση των οικονομικών.

istos

Αναλυτικότερα στοιχεία για τους επιμέρους δείκτες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης:  

1.Στη χάραξη δημόσιας πολιτικής

xaraxipolitikis

2. Δημοσιονομική και οικονομική διαχείριση

dimosionomiki

3. Φορολογική διοίκηση

forologiki

4. Ψηφιακές υπηρεσίες

digital

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.