ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοβότνι: Έχει νόημα η μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ

16:32 - 03 Νοε 2017 | Οικονομία
Νοβότνι: Έχει νόημα η μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ
Υπέρ της μετατροπής του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ τάχθηκε το μέλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι. «Ο ESM μπορεί να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, και νομίζω ότι έχει νόημα» δήλωσε ο Νοβότνι, ένα από τα μακροβιότερα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ.

Εξήγησε ότι αυτό θα δείξει πως «ένα εύπορο κομμάτι του κόσμου είναι σε θέση να επιλύσει τις ανισορροπίες μόνο του».

Αναφερόμενος στο Brexit, τόνισε πως η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ σημαίνει ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον μέρος της δυναμικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μπορεί να διαμορφωθεί υψηλότερα στο επόμενο έτος από ό,τι προβλέπεται τώρα, καθώς οι ενεργειακές τιμές οδηγούνται υψηλότερα.

«Νομίζω πως ο πληθωρισμός το 2018 μπορεί να διαμορφωθεί υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, επειδή αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται» τόνισε, προβλέποντας ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε και πάλι να υποχωρήσει τον επόμενο χρόνο.

Στις τελευταίες προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν το Σεπτέμβριο, η ΕΚΤ προβλέπει πληθωρισμό 1,2% στο επόμενο έτος, βασίζοντας την εκτίμησή της στις τιμές πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.