ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Αναβάθμισε την προοπτική από «σταθερή» σε «θετική»

13:49 - 11 Νοε 2017 | Οικονομία
DBRS: Αναβάθμισε την προοπτική από «σταθερή» σε «θετική»
O διεθνής οίκος αξιολόγησης DBRS διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση «CCC» για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ωστόσο προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών σε «θετικές» από «σταθερές».

Παράλληλα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Η θετική προοπτική αντανακλά τη θέση της DBRS ότι τα προγράμματα στήριξης έχουν ενισχύσει τη ρευστότητα της Ελλάδας και ότι η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, η DBRS σημειώνει ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη στήριξη που θα λάβει η χώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

H αξιολόγηση «CCC» αποτυπώνει το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος αλλά και την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει τόσο η Ελλάδα όσο και οι πιστωτές να θέσουν το χρέος σε «μονοπάτι» μείωσης, σημειώνει ο διεθνής οίκος.

Σημειώνει πως παρά την εφαρμογή χρηματοοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απαιτούνται περισσότερες δομικές αλλαγές στο Δημόσιο, στην αγορά εργασίας και τις συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες επισημαίνει τον υψηλό αριθμό των κόκκινων δανείων στα οποία είναι εκτεθειμένες και εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα είναι διαχειρίσιμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 11 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.