ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Χωρίς άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της Ελλάδας το swap

18:56 - 17 Νοε 2017 | Οικονομία
S&P: Χωρίς άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της Ελλάδας το swap
Η ανταλλαγή ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ στην οποία προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης S&P.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι η ανταλλαγή θα είναι σημαντική για να επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση τον στόχο για τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (GFN) μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα το 2018. 

"Θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό αν η μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά για τα ομόλογα που συναλλάσσονται ωθήσει χαμηλότερα την καμπύλη των ελληνικών αποδόσεων και επιτρέψει στην χώρα να εξασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια", αναφέρει ο Aarti Sakhuja, αναλυτής της S&P. 

Το swap που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μία άσκηση διαχείρισης χρέους που στοχεύει στην αύξηση της ρευστότητας χωρίς να αυξάνει το ελληνικό χρέος και χωρίς να επηρεάζει τη μέση ωρίμανση του συνολικού ελληνικού χρέους, αναφέρει η S&P. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η S&P αξιολογεί το αξιόχρεο της Ελλάδας με «Β-» και θετικό outlook.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 17 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.