ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη αξιολόγηση: Άρχισαν οι συνομιλίες κυβέρνησης - θεσμών

13:27 - 28 Νοε 2017 | Οικονομία
Τρίτη αξιολόγηση: Άρχισαν οι συνομιλίες κυβέρνησης - θεσμών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.

Παρόντες στη συνάντηση είναι οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Είναι κοινή πεποίθηση τόσο των ελληνικών αρχών όσο και των θεσμών πως η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα και με αυτά που αναφέρουν ευρωπαΪκές πηγές, ο στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα θα συζητηθεί το πλάνο των επόμενων επαφών και στη συνέχεια επί τάπητος θα τεθούν θέματα του τομέα της ενέργειας ενώ η μάχη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους δανειστές αναβάλεται για την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν τρία ανοικτά μέτωπα στα εργασιακά. Το πρώτο μέτωπο είναι αυτό των εργασιακών αυτών καθε αυτών, το δεύτερο αφορά τον τομέα των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων, ενώ το τρίτο αφορά το ασφαλιστικό, όπου εκεί οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην πορεία των εσόδων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΦΚΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.