ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμοί: Το μέρισμα είναι κυβερνητικά «χρωστούμενα» σε κοινωνικές δαπάνες

10:07 - 06 Δεκ 2017 | Οικονομία
Θεσμοί: Το μέρισμα είναι κυβερνητικά «χρωστούμενα» σε κοινωνικές δαπάνες
Τον λόγο, για τον οποίο οι δανειστές δεν αντέδρασαν στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος αποκάλυψε χθες εκπρόσωπος των δανειστών, «καρφώνοντας» την κυβέρνηση.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η κυβέρνηση υποχρηματοδότησε τις κοινωνικές δαπάνες το 2017, άρα τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος ήταν κονδύλια που εξ αρχής προορίζονταν για την υγεία και την πρόνοια ή ήταν χρωστούμενα και οφειλόμενα με δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις σε συνταξιούχους και στη ΔΕΗ, αλλά στη συνέχεια περικόπηκαν.

«Δεν τα βλέπουμε ως καινούργια λεφτά, αλλά ως μέρος της υποχρηματοδότησης κοινωνικών δαπανών το 2017, όπου μεταξύ άλλων προβλεπόταν ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΚΕΑ 700.000 δικαιούχοι αλλά χρηματοδοτήθηκαν 500.000».

Αποκάλυψε δηλαδή ότι ενώ το σχέδιο ήταν να λάβουν φέτος 700.000 φτωχοί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, περίπου 200.000 το στερήθηκαν.

Και τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, άλλωστε, δείχνουν ότι τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, άλλαξαν δρόμο και κατέληξαν να δοθούν σαν «παροχές».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.