ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η ένταξη στο QE δεν είναι κρίσιμης σημασίας

12:16 - 06 Δεκ 2017 | Οικονομία
Τσίπρας: Η ένταξη στο QE δεν είναι κρίσιμης σημασίας
Την εκτίμηση ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE) δεν είναι πλέον κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας διατύπωσε σε δήλωσή του στο CNBC ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Εκτιμώ πως θα ενταχθούμε (στο QE), αλλά αυτό δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς, όπως εκτιμούσαμε παλαιότερα» δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε, ωστόσο, πως στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και επομένως την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Η εκτίμησή μας πριν από το δεύτερο πρόγραμμα ήταν ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν κλειδί, προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά αυτό δεν ήταν αληθές. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι αυτό δεν ήταν προαπαιτούμενο» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του προς το CNBC στο περιθώριο του συνεδρίου «Η Ώρα της Οικονομίας».

«Δεν υπάρχει κανένας στόχος για εμάς να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής στήριξης» κατέληξε.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 06 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.