ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Στα 60 δισ. η «λυπητερή» του Brexit

13:34 - 08 Δεκ 2017 | Οικονομία
Financial Times: Στα 60 δισ. η «λυπητερή» του Brexit
«Σε ιστορική συμφωνία προχώρησε η Βρετανία σχετικά με τους όρους εξόδου της από την ΕΕ» γράφουν οι Financial Times και σημειώνουν πως υπάρχει «λευκός καπνός» με το κόστος του διαζυγίου να φτάνει τα 60 δισ. ευρώ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία στην ευρωπαϊκή σύνοδο της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, τόνισε ότι στις διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μπορεί ν’ αποφευχθεί ένα «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία και να διατηρηθεί η οικονομική ακεραιότητα της Βρετανίας. Η ίδια, τόνισε ότι η νέα συμφωνία ενισχύει τις δεσμεύσεις που είναι σχετικές με την ακεραιότητα της Βρετανίας.

Γιούνκερ: Έχει επιτευχθεί πρόοδος που ήταν απαραίτητη στις συνομιλίες για το Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι κατά την άποψή του έχει επιτευχθεί η πρόοδος που ήταν απαραίτητη στις συνομιλίες για το Brexit, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Βρετανία, αποτελεί έναν συμβιβασμό.

Ο ίδιος, τόνισε ότι ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Βρετανία, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος για το τελικό διαζύγιο.

Ο Γιούνκερ, είπε επίσης, ότι οι συνομιλίες θα εισέλθουν στην δεύτερη φάση, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θα την ενεργοποιήσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.