ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές σε 20 μέρες στον ΣΜΕΧΑ - Τι δηλώνει o κ. Μωραϊτάκης

20:12 - 29 Μαρ 2007 | Οικονομία
Εκλογές σε 15 με 20 μέρες θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης με αφορμή τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μιλώντας στο «R» είπε πως θέλει γύρω του άτομα με όρεξη να δουλέψουν και δεν βλέπει να υπάρχει τέτοια διάθεση αλλά και χρόνος από ορισμένα μέλη στην τωρινή σύνθεση του Δ.Σ.
Την ίδια ώρα αρνείται κατηγορηματικά τις φήμες που κάνουν λόγο για επιστολή που έχουν καταθέσει κάποια μέλη του ΣΜΕΧΑ από την Τρίτη και ζητούν την παραίτηση του.

Παράλληλα, ο κ. Μωραϊτάκης επισημαίνει πως ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. εκτός από τις περιπτώσεις όπου εκφράζονται και εξωτερικεύονται οι πάγιες θέσεις του Συνδέσμου βασισμένες σε προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ .  «Την ανοικτή επιστολή τη συνέταξε ο κ. Πουλαρίκας και αυτός νόμιζα ότι εάν χρειαζόταν -αλλά δεν χρειάζονταν διότι η επιστολή αποτελεί εφαρμογή προηγούμενων αποφάσεων και πάγιων θέσεων - θα ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη. Εγώ νόμιζα ότι είχε συνεννοηθεί, δεδομένης της πολύ στενής σχέσης που είχε μέχρι τώρα με ένα εκ των διαφωνούντων. Προσωπικά την ενέκρινα στα γρήγορα καθ' ότι βρισκόμουν σε συνάντηση στη Merrill Lynch στο Λονδίνο όπου και βρίσκομαι τώρα».

Έντονα, πάντως έχουν αντιδράσει κάποια μέλη του ΣΜΕΧΑ με αφορμή και την κίνηση του προέδρου και γενικού γραμματέα, και τη ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. Κατηγορούν τον κ. Μωραϊτάκη πως τους έχει βάλει στο περιθώριο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως δηλώνουν στο ΄΄R΄΄ δεν ενημερώθηκαν καν για την τελευταία επιστολή που εστάλη και επισημαίνουν πως δεν είναι η πρώτη φορά.

Ο Χρήστος Δαβερώνας μέλος του ΔΣ μιλώντας στο ΄΄R΄΄ δήλωσε άγνοια για την επιστολή, ενώ επισημαίνει πως αντέδρασε έντονα, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Δ. Παπαριστείδης, ο Ν. Παντελάκης, ο Μ. Καραμανώφ, ο οποίος και παραιτήθηκε κ.α. "Διαφωνώ με την παραίτηση του κ. Καραμανώφ. Έπρεπε να μείνει και να παλέψει" αναφέρει ο κ. Δαβερώνας.

Για τον κ. Καραμανώφ ο κ. Μωραΐτάκης δήλωσε ότι "Ο κ. Καραμανώφ γνωστός για το ήθος, την εντιμότητα και την σοβαρότητα  του δε διαφωνεί με το περιέχομενο της επιστολής, αλλά πιστεύει, όπως και εγώ, ότι πρέπει να υπάρξει φρεσκάρισμα και ανανέωση με ανθρώπους που έχουν όρεξη και χρόνο για δουλειά, θάρρος και σταθερή θέση στην εταιρεία τους".

Για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ ανέφερε "ότι στις δύο σημαντικότατες συναντήσεις τις τελευταίες δέκα μέρες παρόλο που  όλοι είχαν  ενημερωθεί από το ΔΣ στην μεν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Π. Δούκα ήλθαν μόνο τέσσερις, ενώ στη συνάντηση με τον υπουργό κ. Τσιτουρίδη με συνόδευε μόνο ένα μέλος του ΔΣ  παρά την σπουδαιότητά της. Ακόμη στη συνάντηση πριν από δύο μήνες στα γραφεία του ΣΜΕΧΑ με τον κ. Γεωργάνα και τον κ. Καπράλο είμασταν μόνο τέσσερις ενώ είχαν ειδοποιηθεί πριν από 15 μέρες . Ας αναλογιστούν και ας μετρήσουν τις ευθύνες και τις απουσίες τους κατά τον τελευταίο χρόνο. Ο ΣΜΕΧΑ χρειάζεται δουλειά και συμμετοχή τόσο των τραπεζικών όσο και των ιδιωτικών χρηματιστηριακών εταιρειών που θα και υπάρξει  αλληλοσεβασμός.  Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό.  Όσοι έχουν διαφωνίες ας συγκεκριμενοποιήσουν αυτές τις διαφωνίες . Είναι βέβαιο ότι με πολιτισμένο τρόπο θα αποφασίσουμε σύντομα σε εκλογές για το τι ακριβώς θέλει η πλειοψηφία των μελών. Ως προς εμένα δηλώνω ότι η θέση του Πρόεδρου δεν είναι αυτοσκποπός αλλά μέσον εξυπηρέτησης της αξιοπιστίας της διαφάνειας των μελών καθώς και την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο εκτός των άλλων".

Από την πλευρά του ο κ. Δ. Παπαριστείδης ανέφερε στο ΄΄R΄΄: "Εγώ δήλωσα στο διοικητικό συμβούλιο ότι δεν πρόκειται να δεχθώ να βγαίνουν απόψεις του ΣΜΕΧΑ στη δημοσιότητα χωρίς να έχω ενημερωθεί. Δεν έχω διακοσμητικό ρόλο και θέλω ενημέρωση και συμμετοχή στις αποφάσεις. Ούτε για το θέμα των 6 ομολόγων που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μωραϊτάκης είχα ενημερωθεί".


Νέα ανακοίονωση ΣΜΕΧΑ

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΜΕΧΑ επισημαίνει ότι η σημερινή επιστολή αποτελεί συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που ελήφθη από το Δ.Σ. του Συνδέσμου στην συνεδρίασή του την Τρίτη 27/3/2007.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση&n

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.