ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξωδικαστικός: Τρεις από τις 13.835 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς

19:53 - 12 Δεκ 2017 | Οικονομία
Εξωδικαστικός: Τρεις από τις 13.835 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς
Μόνο τρεις από τις… 13.835 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Την επιλεξιμότητα έχουν περάσει 2.202 αιτήσεις.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στο ΤΕΕ, στη σημασία του ρόλου των συντονιστών καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και επισήμανε τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ.

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους (ΕΓΔΙΧ), Φώτης Κουρμούσης, παρουσίασε χρήσιμα στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού στην πράξη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι:

  • 13.835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο,
  • 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα,
  • από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές,
  • βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει 112 αιτήσεις και 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές και
  • έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς 3 περιπτώσεις.

Αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποίησαν η Νίκη Μαργιολάκη και ο Νίκος Αμπατζόγλου από την ΕΓΔΙΧ, ενώ η προϊσταμένη του τμήματος νομικής υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ, Θεώνη Αλαμπάση, απάντησε σε απορίες νομικής φύσεως σχετικά με το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ο κύκλος της συνάντησης έκλεισε με ευρεία συζήτηση για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συντονιστές.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:04 - 12 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.