ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με στελέχη "τροφοδοτεί" τα ταμεία η Ακρόπολις - Νέα στοιχεία

12:40 - 30 Μαρ 2007 | Οικονομία
Σύμφωνα με πληροφορίες του "R" ο πρέδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεως και Ασφάλισης Υγειονομικών, του γνωστού Τ.Σ.Α.Υ. κ. Σπυρίδων Κωστάκης είχε θητεύσει στην «πέτρα του σκανδάλου», την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ!

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Τι σημασία έχει αν κατά το παρελθόν δούλευα σε μία ιδιωτική εταιρεία»; Δήλωσε χθες στο "R" ο πρόεδρος του Ταμείου, το οποίο, σημειωτέον, διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 800 εκατ. ευρώ.

Έρχεται όμως, να το επιβεβαιώσει ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ κ. Θεόδωρος Πρινιωτάκης, ο οποίος σε ερώτησή μας για το εάν ποτέ ο κ. Κωστάκης είχε εργασθεί στην εν λόγω χρηματιστηριακή, απάντησε μεν αρχικά πως «Δεν θα ήθελα να σας απαντήσω», στην συνέχεια όμως...ενέδωσε και αποκάλυψε ότι, "δούλεψε παλιά, αλλά δεν κάναμε καμιά δουλειά μαζί του και με το Ταμείο".

Η σχέση του κ. Κωστάκη με τον κ. Σ. Πρινιωτάκη, όπως και με τον κ. Γ. Αποστολίδη, τον σημερινό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, μετρά αρκετά χρόνια, καθώς εργαζόντουσαν την ίδια περίοδο στο παρελθόν, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι πληροφορίες θέλουν την συνεργασία του κ. Κωστάκη με την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, να μετρά τουλάχιστον 6 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την λήξη της συνεργασίας του κ. Κωστάκη με την Ακρόπολις, ο πρόεδρος του ΤΣΑΥ, εργάσθηκε για ένα χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο τμήμα του Απόδημου Ελληνισμού.

Ως προς την ευρωστία του Ταμείου ο κ. Κωστάκης ανέφερε στο "R" ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος για το αν υπάρχουν ζημιές. Τόνισε ότι η αξία του χαρτοφυλακίου πλησιάζει τα 800 εκατ. ευρώ και ότι το μετοχικό χαρτοφυλάκιο καταγράφει υπεραξίες της τάξης του 200%. Το χαρτοφυλάκιο στα ομόλογα σημειώνει κέρδη 33,5 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις στα αμοιβαία κεφάλαια σημειώνουν υπεραπόδοση 61,93%. Τα συνολικά κέρδη του Ταμείου από τις κινητές αξίες υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ, κατέληξε μιλώντας στο "R" ο κ. Κωστάκης.

Eπίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΤΣΑΥ εμφανίζεται να έχει αγοράσει τίτλους ονομαστικής αξίας 65 εκατ. ευρώ την περίοδο 2005 έως 2007, από τα οποία τα 10 εκατ. ευρώ, αγοράστηκαν τις πρώτες μέρες της προεδρίας τους κ. Κωστάκη.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας, το ΤΣΑΥ φέρεται να έχει επενδύσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα των οποίων η αποτίμηση στις 19 Μαρτίου δείχνει πως το εν λόγω Ταμείο «γράφει» ζημιές σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ.


Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.