ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: 750.000 Έλληνες στηρίζονται από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

11:06 - 04 Ιαν 2018 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: 750.000 Έλληνες στηρίζονται από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης
Απάντηση έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, σε επιστολή που του είχαν στείλει 5 μέλη της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ελληνικό Πρόγραμμα.

Ο κ. Ντομπρόβσκις στην απάντησή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως “από την έναρξη του τρέχοντος προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η Επιτροπή έχει καταβάλλει ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνική δικαιοσύνη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ντομπρόβσκις τονίζει ότι “η Επιτροπή διενήργησε εκτίμηση του κοινωνικού αντικτύπου κατά την έναρξη του προγράμματος το 2015. Η αξιολόγηση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, εάν εφαρμοστεί πλήρως, το πρόγραμμα σταθερότητας του ESM θα βοηθούσε την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με έναν οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο τρόπο, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών κοινωνικών αναγκών και προκλήσεων”.

Τέλος, η Κομισιόν μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως περίπου 500.000 Έλληνες πολίτες έχουν ήδη επωφεληθεί από το καθεστώς του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, ενώ όταν το μέτρο υλοποιηθεί πλήρως αυτός ο αριθμός θα φτάσει τις 750.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5 Ευρωβουλευτές, που υπέγραψαν την επιστολή προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες και είναι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Udo Bullmann, η επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών Ευρωβουλευτών Pervenche Beres, ο Ισπανός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ernest Urtasun και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Sven Giegold.

Στην Επιστολή τους ζητούν από την Κομισιόν να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει σε αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων του Ελληνικού Προγράμματος, ενώ την καλούν να “εκπληρώσει τη νομική της υποχρέωση και την πολιτική της δέσμευση να βοηθήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ασκήσει τον δημοκρατικό εποπτικό του ρόλο, αναφορικά με το Ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής”.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 04 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.