ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αλλάζει στα αρτοποιεία με το πολυνομοσχέδιο

11:14 - 09 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τι αλλάζει στα αρτοποιεία με το πολυνομοσχέδιο
Λύσεις στα προβλήματα που έφερε στα αρτοποιεία ο νόμος του 2007 (ν. 3526/2007) ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι φέρνει με το πολυνομοσχέδιο. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσαρμόζει τα κριτήρια για τη νόμιμη λειτουργία στα δεδομένα των μικρών αρτοποιείων που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ μειώνει και τα απαραίτητα τετραγωνικά για την χορήγηση αδείας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, ο νόμος του 2007 έθεσε ανεδαφικά κριτήρια και προϋποθέσεις για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, για την ίδρυση και λειτουργία των αρτοποιείων, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ελάχιστα τετραγωνικά λειτουργίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές νόμος αυτός έσπρωχνε στο κλείσιμο χιλιάδες παραδοσιακά αρτοποιία, ιδίως σε ορεινές, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, ενώ αποθάρρυνε την είσοδο νέων αρτοποιών στην αγορά του «παραδοσιακού άρτου».

Σύμφωνα με πηγές του Υπ. Οικονομίας που χειρίζεται το θέμα με τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο Πολυνομοσχέδιο προτείνονται κτιριοδομικά κριτήρια που ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα και τις ανάγκες των αρτοποιείων στην Ελλάδα, τα οποία δεν θα επηρεάσουν τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν αλλά θα καταστήσουν πιο εύκολη τη δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στον κλάδο. Επιπλέον, όπως τονίζεται, μπαίνει «τέλος στο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων μικρομεσαίων αρτοποιών σε όλη τη χώρα που δημιούργησε ο νόμος του 2007.»

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:19 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.