ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-Τσακαλώτος: Υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών

19:31 - 09 Ιαν 2018 | Οικονομία
Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο-Τσακαλώτος: Υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών
Η κυβέρνηση κατέθεσε αργά το απόγευμα της Τρίτης το πολυνομοσχέδιο "μαμούθ" με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο καθιερωμένο "μασάζ" προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τόνισε πως είναι το «πρώτο νομοσχέδιο που υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών».

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε κάποια σχόλια και σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως μία από τις θετικές διατάξεις είναι αυτή που προβλέπει την αύξηση στον προϋπολογισμό για τα επιδόματα τέκνων και τον εξορθολογισμό για τρίτεκνους και πολύτεκνους. «Κι εγω τρίτεκνος είμαι» είπε γελώντας.

Για το Κτηματολόγιο είπε οτι ιδρύεται ένας ενιαίος φορέας δημοσίου δικαίου, ενώ έκανε λόγο για προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων έναντι τραπεζών για τους πλειςτηριασμούς επιχειρήσεων που εχουν πτωχεύσει. 

Ο κ. Τσακαλώτος όταν ρωτήθηκε για τα αρνητικά του νομοσχεδίου, ανέφερε οτι δεν θα ηταν δίκη μας επιλογή για το θεμα των απεργιών. «Δεν ηταν επιλογη μας να περάσουμε δίαταξη για το 50+1» υποστήριξε.

Η διάταξη για τις απεργίες προβλέπει ότι: «Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει ακόμα σημαντικές αλλαγές στους πλειστηριασμούς που φαίνεται πως πλέον θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Αλλαγές έχουμε επίσης και στο κτηματολόγιο, ενώ μπαίνουν και οι βάσεις για το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Επιπλέον, συστήνει διατάξεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο και για νέα υπηρεσία κατά του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την ενίσχυση της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, για τον ΕΦΚΑ (απαγόρευση χορήγησης δανείων σε φορείς ιδιωτικού δικαίου), για τα τουριστικά λεωφορεία, την αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης κ.α.

Στα συνημμένα βρίσκεται η αιτιολογική έκθεση και το σχέδιο νόμου.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.