ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

10:51 - 02 Απρ 2007 | Οικονομία
Σε …πασχαλινούς ρυθμούς κινούνται οι αγορές σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, με απόφαση των εμπορικών συλλόγων των πόλεων.

Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου από τη 1:00 το μεσημέρι έως τις 7:00 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ανοιχτά μία ώρα επιπλέον, έως τις 4:00 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ από την Τρίτη 10 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Μέτρα της Τροχαίας

Στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων προχωρά η Τροχαία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα αυξημένα μέτρα σχεδιάστηκαν με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

1. αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες,

2. αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

3. αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

4. ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

5. συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.),

6. αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)

7. κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

8. παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς. 

   
Μάλιστα για ενημέρωση των οδηγών, προσωπικό της Τροχαίας θα διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές προς τους οδηγούς, καθώς και φυλλάδιο με οδικό χάρτη για την κύρια και εναλλακτική διαδρομή για την περιοχή του Μαλιακού Κόλπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες, συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό, καθώς και ομάδες Ο.Ε.Π.Τ.Α. για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συνδράμουν οι Διευθύνσεις Αμέσου Δράσεως Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν συχνές πτήσεις και θα επιτηρούν το βασικό οδικό δίκτυο της χώρας και κυρίως του οδικού δικτύου Π.Α.Θ.Ε., σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.