ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα επόμενα βήματα για την εκταμίευση της δόσης

09:18 - 11 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τα επόμενα βήματα για την εκταμίευση της δόσης
Σειρά εφαρμοστικών διατάξεων περιμένουν οι δανειστές από την κυβέρνηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα δώσει το πράσινο φως για την επόμενη δόση.

Μία από τις παρεμβάσεις που «χρωστάει» ακόμη η κυβέρνηση είναι η διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο, η οποία τελικά δεν περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο.

Σήμερα, Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει το πρώτο crash test με τους δανειστές, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group. Εκεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, θα βρεθεί για πρώτη φορά τετ α τετ με τον νέο επικεφαλής του οργάνου, τον Ολλανδό Χανς Φλάιμπριφ, που διαδέχεται τον Τόμας Βίζερ.

Στο EWG θα γίνει η αποτίμηση όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ στο τραπέζι θα μπει και το ύψος της δόσης, που τοποθετείται στα 7,5-8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το ακριβές ύψος θα προσδιοριστεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνεδρίαση του EWG θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ, το οποίο μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει –ανάλογα με τις εξελίξεις- και την τελική του απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.