ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πηγή Ευρωζώνης: 6 με 7 δισ. η δόση στην Ελλάδα

15:53 - 12 Ιαν 2018 | Οικονομία
Πηγή Ευρωζώνης: 6 με 7 δισ. η δόση στην Ελλάδα
Αν και το ΥΠΟΙΚ έθεσε τον πήχη σχετικά χαμηλά, στα 4,5 δισ. ευρώ, καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωζώνης εκτιμά πως η δόση προς την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ.

Η απόφαση για την εκταμίευση της εν λόγω δόσης αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον φυσικά έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Αυτό αναμένεται να γίνει τόσο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα, που θα κλείσει πολλά προαπαιτούμενα, όσο και με την "τακτοποίηση" ορισμένων μη νομοθετικών μέτρων, που αναμένεται επίσης να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΜΠΕ την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, προκειμένου να συνεδριάσει και πάλι το EuroWorking Group και να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να ληφθεί επί της αρχής από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να λάβει την επίσημη απόφαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 12 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.