ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Υπάρχει τελικά φως στο τούνελ για την Ελλάδα

18:04 - 16 Ιαν 2018 | Οικονομία
WSJ: Υπάρχει τελικά φως στο τούνελ για την Ελλάδα
Για μια νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Δευτέρας, κάνει λόγο η Wall Street Journal.

«Για την Ελλάδα, υπάρχει, τελικά, φως στο τούνελ», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, γεγονός που εξηγείται καθώς μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, η χώρα βρίσκεται σε απόσταση βολής από την αποδέσμευσή της από τα μνημόνια. Μια κατάσταση που υπήρξε τραυματική για τους Έλληνες πολίτες, ενώ δημιούργησε και δυσάρεστες εντάσεις στην ευρωζώνη.

Με αφορμή την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από 154 βουλευτές στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι η ταχεία έγκριση του τελευταίου «πακέτου» μεταρρυθμίσεων ανοίγει το δρόμο για συνομιλίες σχετικά με την επόμενη μέρα και πώς η Αθήνα δεν θα εξαρτάται από τα «σωσίβια» των Ευρωπαίων και διεθνών πιστωτών.

Η WSJ εκτιμά ότι οι εν λόγω συζητήσεις θα ξεκινήσουν πιθανώς τον Απρίλιο στο πλαίσιο των εαρινών συναντήσεων του ΔΝΤ, ωστόσο τελική απόφαση δεν αναμένεται πριν από τον Ιούνιο.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρει πως οι συνθήκες είναι περισσότερο ευνοϊκές για επενδύσεις, αλλά και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Θετικό σήμα στέλνουν, την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου, που έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.