ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Μάιο «κληρώνει» για τη μείωση του αφορολόγητου

08:27 - 23 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τον Μάιο «κληρώνει» για τη μείωση του αφορολόγητου
Η Κομισιόν ανησυχεί για τους στόχους που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα, τόσο μέχρι το τέλος του προγράμματος, όσο και μετά. Η Έκθεση Συμμόρφωσης της ΕΕ για την Ελλάδα περιλαμβάνει άλλωστε πολλούς αστερίσκους για το χρέος άλλα και το μαξιλάρι ρευστότητας στη μετά προγράμματος εποχή.

Η Έκθεση την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το Bloomberg, όπως έγραψε το Reporter και τη Δευτέρα, αναφέρει, μεταξύ άλλων πως οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για το χρέος της Ελλάδας εμπνέουν ανησυχία.

Την ίδια ώρα, η ΕΕ βλέπει υστέρηση στα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ εκφράζει τον  προβληματισμό της για το σε ποιο ύψος θα πρέπει να καθοριστεί το «μαξιλάρι» ρευστότητας για μετά το τέλος του προγράμματος.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα κυνηγά «καθαρή» έξοδο, η Κομισιόν φοβάται πως σε περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν όπως πρέπει, μπορεί η Ελλάδα να κινδυνεύσει και να μην μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Για το θέμα του πλεονάσματος του 3,5% που η χώρα μας πρέπει να πετύχει φέτος, η Κομισιόν σημειώνει πως τον Μάιο θα φανεί αν είμαστε εντός στόχου.

Σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, τότε θα ζητηθεί η επίσπευση κατά έναν χρόνο, το 2019 αντί του 2020, της εφαρμογής των μέτρων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (μείωση του αφορολόγητου).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.