ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέττας (ΙΟΒΕ): Στη γραμμή Στουρνάρα για την έξοδο στις αγορές

15:31 - 24 Ιαν 2018 | Οικονομία
Βέττας (ΙΟΒΕ): Στη γραμμή Στουρνάρα για την έξοδο στις αγορές
Παρουσιάζοντας την έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Βέττας, στάθηκε ιδιαίτερα στην "επόμενη μέρα" της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος και βρέθηκε στη γραμμή Στουρνάρα.

Τόνισε δηλαδή πως κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος επιτροπείας και όχι μία "καθαρή" έξοδος στις αγορές.

"Μετά τη λήξη του προγράμματος, θα πρέπει και καλό είναι να υπάρξει εποπτεία", τόνισε συγκεκριμένα, για να προσθέσει πως αυτή η συνθήκη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του κόστους δανεισμού.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΟΒΕ, ο κ. Βέττας ανέφερε ακόμα πως το Ίδρυμα υπολογίζει ότι το 2018 η ανάπτυξη θα φτάσει στο 2,1%, ενώ για το 2017 προβλέπεται ανάπτυξη 1,3%.

Παράλληλα, στην έκθεσή του το ΙΟΒΕ προβλέπει τη μείωση της ανεργίας στην περιοχή του 20% αλλά και μια αύξηση του πληθωρισμού ελαφρώς ηπιότερη από πέρυσι και συγκεκριμένα στο 0,8%.

Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Βέττα στη σύμπνοια του πολιτικού συστήματος για το πρόγραμμα και στη θετική διεθνή συγκυρία.

Όμως, σημειώνει πως "για να διαρκέσει χρειάζονται παρεμβάσεις και όχι επιστροφή στο χτες".

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 24 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.