ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Όχι στον εφησυχασμό μετά τη λήξη του προγράμματος

14:14 - 02 Φεβ 2018 | Οικονομία
ΔΝΤ: Όχι στον εφησυχασμό μετά τη λήξη του προγράμματος
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Jeffrey Franks, μίλησε για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αλλά παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να παραμείνει σε εποπτεία και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το ΔΝΤ δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος στην Ελλάδα, λόγω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων και της ταχύτητας με την οποία εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνει ο Jeffrey Franks, προσθέτοντας ωστόσο ότι «χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά τη λήξη του προγράμματος».

Στο ίδιο δημοσίευμα το Reuters αναφέρει πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανήλθε στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης. Παραμένει, ωστόσο η πρόκληση να δελεαστούν επενδυτές για το επταετές ομόλογο που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.

Δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά. Για άλλους επενδυτές πάντως, -επισημαίνει το Reuters- η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει ευκαιρίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.