ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία η έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου

16:57 - 05 Φεβ 2018 | Οικονομία
Στην τελική ευθεία η έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου
Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον ΟΔΔΗΧ το σχήμα που θα τρέξει την έκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Το ομόλογο θα εκδοθεί στο «κοντινό μέλλον» υπό την αίρεση των συνθηκών στην αγορά, όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο.

Κύριοι ανάδοχοι (lead managers) για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου θα είναι λοιπόν οι Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημόσιο στοχεύει στην άντληση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της δημιουργίας του "αποθεματικού" που πρόκειται να δημιουργήσει.

Θετικά μηνύματα

Το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα καταγράφεται σε δημοσιεύματα διεθνών οικονομικών μέσων ενημέρωσης. «Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές με 7ετές ομόλογο μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να βρει πληθώρα αγοραστών, όχι μόνο επειδή η οικονομία της χώρας έχει σταθεροποιηθεί, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι με καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη», ανέφερε το Bloomberg σε πρόσφατο δημοσίευμά του, προεξοφλώντας ουσιαστικά την επιτυχία της επικείμενης έκδοσης.

Η δυναμική για την Ελλάδα είναι θετική, δήλωσε αναλυτής της Nomura International στο Λονδίνο. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουμε στην έκδοση ελληνικού ομολόγου όταν έρθει η ώρα», σημείωσε εκπρόσωπος της Amber Capital, η οποία αγόρασε και πέρυσι ελληνικά ομόλογα.

«Το μόνο Grexit που θεωρούμε ότι θα δούμε είναι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δήλωσε στο Reuters διαχειριστής κεφαλαίων της BlueBay Asset Management, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει σίγουρα να συμμετάσχει σε μία ελκυστική νέα έκδοση.

Τραπεζίτης, που συνεργάσθηκε με τον ΟΔΔΗΧ στις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η νέα έκδοση θα προσελκύσει περισσότερα μεγάλα επενδυτικά ταμεία αυτή τη φορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.