ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλεται η έκδοση του 7ετούς λόγω της αναταραχής των αγορών

11:51 - 06 Φεβ 2018 | Οικονομία
Αναβάλλεται η έκδοση του 7ετούς λόγω της αναταραχής των αγορών
Την αναστολή της έκδοσης 7ετούς ομολόγου, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το χθεσινό sell-off στη Wall Street στις διεθνείς αγορές, αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών  που εμπλέκονται στη διαδικασία της έκδοσης, αναφέρεται πως είναι αναγκαία η προσωρινή αναστολή της έκδοσης μέχρι να αξιολογηθούν τα αίτια και η διάρκεια της αναταραχής.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργείου παραμένει για την έκδοση του επταετούς όταν οι συνθήκες κριθούν και πάλι ομαλές.

Υπενθυμίζεται πως αν και ο ΟΔΔΗΧ στη χθεσινή ανακοίνωσή του ήταν προσεκτικός, αναφέροντας «πως η συναλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει και να τιμολογηθεί στο “εγγύς μέλλον” υπό την αίρεση των συνθηκών στην αγορά», ο σχεδιασμός το πρωί της Δευτέρας προέβλεπε ότι το βιβλίο προσφορών θα άνοιγε σήμερα.

Κύριοι ανάδοχοι (lead managers) για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου αναμένεται να είναι οι Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Δημόσιο στοχεύει στην άντληση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της δημιουργίας του "αποθεματικού" που πρόκειται να δημιουργήσει. Ενώ οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να περιοριστούν σε λίγες δεκάδες εκατομμυρίων, καθώς τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους αγγίζουν ήδη το πλαφόν που τους έχει θέσει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:39 - 06 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.