ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Τρία σημεία κομβικά για την ανάπτυξη

10:00 - 08 Φεβ 2018 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: Τρία σημεία κομβικά για την ανάπτυξη
Σε τρία σημεία όπου θα πρέπει να δοθεί έμφαση το επόμενο διάστημα στάθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔιαΝΕΟσις με θέμα οι «Πέντε Δράκοι της ελληνικής Οικονομίας».

Όπως είπε οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν την πώληση των περιουσιακών στοιχείων και να αξιοποιηθούν από την αγορά. Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε ότι να ασκηθεί πίεση στις τράπεζες να συντομεύσουν τις διαδικασίες αλλά και να υιοθετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση στις εκποιήσεις καθώς αυτό που λαμβάνουν υπόψη τώρα μόνο είναι το τίμημα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ο κ.  Στέργιος  Πιτσιόρλας είπε  ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιστροφή στο μοντέλο που εφαρμόστηκε στο παρελθόν, καθώς οι επόμενοι μήνες αλλά και η μεταμνημονιακή εποχή θα είναι ένα πολύ κρίσιμο διάστημα. Σημείωσε ότι το πρώτο θέμα που θα πρέπει να  συμφωνήσουμε, είναι χωρίς προσκόμματα και αργοπορίες, είναι η ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων ιδιωτικοποιήσεων. Όχι για εισπρακτικούς λόγους τόνισε ο υφυπουργός, αλλά διότι οι  ιδιωτικοποιήσεις  δημιουργούν νέα δεδομένα, δημιουργώντας μεγάλες επενδύσεις.

Τα πρώτα παραδείγματα ήδη υπάρχουν, συνέχισε και αναφέρθηκε στην περίπτωση του ΟΛΠ αλλά και στις επικείμενες  ιδιωτικοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα  σημείωσε ο  κ. Πιτσιόρλας, ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα πρέπει να συνδυαστούν με ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα τις υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη μεταφορών θα πρέπει να διατεθούν κονδύλια για τα σιδηροδρομικά δίκτυα  αλλά και τα logistics.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 08 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.