ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας - Μοσκοβισί διευκρίνισαν τι σημαίνει «καθαρή έξοδος»

17:05 - 08 Φεβ 2018 | Οικονομία
Τσίπρας - Μοσκοβισί διευκρίνισαν τι σημαίνει «καθαρή έξοδος»
"Όταν μιλάμε για μια "καθαρή έξοδο", μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος", είπε στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες ο Πιερ Μοσκοβισί, στη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν από την κατ` ιδίαν συνάντησή τους. "Όταν δεν είσαι σε πρόγραμμα, δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα υπάρξουν δεσμεύσεις", διευκρίνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Ερχομαι εδώ αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι η οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης», δήλωσε ο Μοσκοβισί για να σημειώσει:

"Βλέπω αύξηση ΑΕΠ 1,5-1,6%, πέρυσι, βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται και ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αναταράξεις στις αγορές. Αυτό είναι ένα μήνυμα".

Σχετικά με την επόμενη μέρα της χώρας μας τόνισε: "Για το μέλλον, πρέπει να πω ότι για εμένα είναι σαφές: όταν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα, όταν δεν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι εκτός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν δεσμεύσεις αλλά όταν μιλάμε για μια "καθαρή έξοδο", μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση".

«Είναι σημαντικό να μιλάμε την ίδια γλώσσα», σχολίασε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ο Ευρωπαίος επίτροπος ότι «δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς γι’ αυτό».

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πει ότι σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, υπάρχει υψηλή ζήτηση από τους επενδυτές και αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλή τροχιά. Πρέπει να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, γιατί το καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα.

Εχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα, συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.