ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα σε δύσκολες συνθήκες

18:13 - 08 Φεβ 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα σε δύσκολες συνθήκες
Την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί.

«Αποδείξαμε σήμερα που βγήκαμε στις αγορές ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα αλλά μπορούμε να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης εξηγώντας ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών έκλεισε με προσφορές κοντά στα 7 δισ. ευρώ. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η απόδοση του επταετούς διαμορφώνεται στο 3,5%. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα σε δηλώσεις του ο Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» ανέφερε για να συμφωνήσει και ο υπουργός Οικονοκικών. «Αν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους η Ελλάδα θα βγει απο το μνημόνιο και θα επανέλθει στην κανονικότητα» τόνισε ο Επίτροπος και εκανε λόγο για την ανάγκη συνφωνίας για ένα μηχανισμό εποπτείας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 08 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.