ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρά Δευτέρα με την Ελλάδα στο... σκάνερ Eurogroup και ESM

15:48 - 13 Φεβ 2018 | Οικονομία
Καθαρά Δευτέρα με την Ελλάδα στο... σκάνερ Eurogroup και ESM
Η φετινή Καθαρά Δευτέρα (19/2) δεν θα είναι τόσο ξέγνοιαστη για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του Eurogroup, αλλά και του συμβουλίου των Διοικητών του ESM για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ESM η συνεδρίαση θα έχει στόχο να εγκριθεί το συμπληρωματικό MoU της Ελλάδας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την τρίτη αξιολόγηση.

Με βάση τα προβλεπόμενα η Κομισιόν θα υπογράψει το έγγραφο εκ μέρους του ESM μετά την έγκρισή του από το Συμβούλιο των Διοικητών.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, που, ωστόσο, αναμένεται να ξεκλειδώσει οριστικά σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε ό.τι αφορά στο Eurogroup, η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα και θα πρέπει να δείξει ότι έχει κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν μείνει ως... ουρές από την τρίτη αξιολόγηση.

Ασφαλώς, το Eurogroup ουσιαστικά θα επικυρώσει και την έναρξη των διαδικασιών για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση πριν από το τέλος του προγράμματος και θα ανακοινώσει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.