ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδημητρίου: Έρχονται αλλαγές στον νόμο Κατσέλη

18:00 - 17 Φεβ 2018 | Οικονομία
Αλλαγές στον νόμο Κατσέλη προαναγέλλει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Οι αλλαγές, όπως σημειώνει ο υπουργός "θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων".

"Δεν θα επιτρέψουμε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να επωφελούνται εις βάρος των έντιμων νοικοκυριών", τονίζει ο υπουργός και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, "επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα".

Παράλληλα σημειώνει ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά "κόκκινων" δανείων θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς, καθώς "βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν".

 Ο κ. Παπαδημητρίου υπεραμύνεται τέλος των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων, λέγοντας ότι απαιτούνται δικλείδες ασφαλείας "ώστε να αποτραπεί η δόλια χρήση του μηχανισμού", ενώ αναφέρει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε βελτιώσεις και επεκτάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 17 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.