ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπριντ μέχρι το Μάρτιο για την εκταμίευση της δόσης

10:40 - 20 Φεβ 2018 | Οικονομία
Σπριντ μέχρι το Μάρτιο για την εκταμίευση της δόσης
Νέα παράταση πήρε η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για χτίσιμο του πολυπόθητου «μαξιλαριού» ρευστότητας μετά τη χτεσινή αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup.

Έτσι μετά τις παρατηρήσεις για τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα, την εξάπλωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το master plan του Eλληνικού, θα πρέπει να υπάρξει απτή πρόοδος για να δώσει στη συνέχεια το Euroworking Group πράσινο φως για την εκταμίευση.

Κομβική πάντως ημερομηνία εκτιμάται ότι είναι η  τις 14 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Γερμανία, με τη νέα ηγεσία πλέον στο τιμόνι που αναμένεται να δώσει και το σχετικό πολιτικό μπούσουλα.

Εν τω μεταξύ οι επικεφαλής του κουαρτέτου αναμένονται στο ξενοδοχείο Hilton την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Επίσης τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται μέσα στη βδομάδα αντί για τον Μάρτιο όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Άλλο ένα ορόσημο στην πορεία εξόδου στις αγορές είναι και το αναπτυξιακό σχέδιο. Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας,  τον Απρίλιο αναμένεται το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με το οποίο η χώρα μας θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Παράλληλα κινείται και το άλλο κρίσιμο θέμα, το χρέος, για το οποίο ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η διαδικασία προχωράει σε επίπεδο Euro Working Group.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιθυμητή πορεία την περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή σε ανακοίνωσή του για την αναβάθμιση από τη Fitch το Υπ. Οικονομικών. «Με τη λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκπόνηση από την κυβέρνηση της  ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής και τη δημιουργία ενός "μαξιλαριού" ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής  πρόσβασης στις αγορές, δημιουργούνται οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που  θα συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο της εργασίας» τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.