ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος: Κίνδυνος η μεταρρυθμιστική κόπωση

14:15 - 01 Μαρ 2018 | Οικονομία
Προβόπουλος: Κίνδυνος η μεταρρυθμιστική κόπωση
Η πιθανότητα "μεταρρυθμιστικής κόπωσης" αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

"Με οδηγό τα διδάγματα της κρίσης, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη κρίση θα μας βρει πιο ανθεκτικούς και θα οδηγήσει σε περαιτέρω σύγκλιση των οικονομικών στην Ευρώπη" είπε ο κ. Προβόπουλος και ευχήθηκε να μην υπάρξει κόπωση ούτε από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας, ούτε από αυτή της κοινωνίας, ώστε τα πράγματα να κυλήσουν όπως πρέπει.

Αναφερόμενος στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, Προβόπουλος σημείωσε πως "το πραγματικό ΑΕΠ αυξάνεται σταθερά τα τελευταία 19 τρίμηνα, η οικονομία κινείται με θετικούς ρυθμούς, η ανάκαμψη έχει αυξήσει την απασχόληση κατά 7,5%, το ποσοστό ανεργίας κινείται γύρω στο 8,7% και έχει τάση περαιτέρω μείωσης".

Τόνισε ακόμα πως η αύξηση της απασχόλησης στηρίζει την ιδιωτική κατανάλωση, ενώ εκτίμησε ότι οι προοπτικές για επενδύσεις είναι θετικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.