ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης:Οι επόμενοι έξι μήνες, θα καθορίσουν τα επόμενα 10 χρόνια

15:41 - 01 Μαρ 2018 | Οικονομία
Δραγασάκης:Οι επόμενοι έξι μήνες, θα καθορίσουν τα επόμενα 10 χρόνια
"Αυτά που θα αποφασιστούν τους επόμενους έξι μήνες, μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά τα επόμενα 10 χρόνια", τόνισε κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του υπουργείου Οικονομίας ο νέος υπουργός Οικονομίας κιαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε δε πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη "να τρέξει" και να μην αναβάλει για αύριο οτιδήποτε μπορεί να κάνει σήμερα.

Η έξοδος από την κρίση και την κατάσταση χρεοκοπίας, είναι μια πορεία μακρά, και ευάλωτη σε εξωγενή απρόοοπτα γεγονότα, είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον απερχόμενο υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου σημειώνοντας:

«Με τη στάση του και με τη δράση του, έδωσε ενα νέο ήθος στην πολιτική. Υπηρέτησε ένα νέο ήθος με τον λόγο, τα επιχειρήματα, τα στοιχεία, τις θέσεις και τις απόψεις. Πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα του στο εξωτερικό και θέλησε να βοηθήσει. Δεν ήρθε εδώ για χρήματα ούτε για τη δόξα. Ήρθε σε μια στιγμή που η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις και εμείς ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα όπλα».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημείωσε από τη μεριά του: «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει».

Κάνοντας τον απολογισμό του είπε πως τους 16 μήνες που βρέθηκε στο υπουργείο οι 'Αμεσες Ξένες Επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως καθημερινά συναντούσε 4-5 Έλληνες και ξένους επενδυτές στους οποίους επιβεβαιώνε, όπως είπε, το φιλικό επενδυτικό κλίμα από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.