ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίζερ: Θαύμα ότι φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος

12:47 - 04 Μαρ 2018 | Οικονομία
Βίζερ: Θαύμα ότι φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος
«Το ότι φθάνουμε στο τέλος του προγράμματος είναι μια πολύ καλή είδηση, πριν από δυόμισι χρόνια δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, όμως θαύματα συμβαίνουν ακόμη και στην οικονομική πολιτική» δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, λέει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στα μέσα του 2018 να υπάρξει συμφωνία για την εφαρμογή μεσοπρόθεσμων μέτρων. «Τότε θα εφαρμοσθούν σε διάρκεια χρόνου που έχει να κάνει με ωριμάνσεις, που έχει να κάνει με υπερκέρδη από ομόλογα που κρατεί η κεντρική τράπεζα και με παρόμοια ζητήματα».

Για την ελληνική κυβέρνηση σημειώνει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2015, «και αυτό που είναι ουσιαστικά απαραίτητο, όταν είσαι στη νομισματική ένωση, είναι ότι πρέπει να παραμείνεις ανταγωνιστικός, πρέπει να έχεις πολιτικές που να προωθούν την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, να μειώσεις την ανεργία των νέων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.