ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοστέλο: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης

13:43 - 04 Μαρ 2018 | Οικονομία
Κοστέλο: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης
Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο δήλωσε στο 3ο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών ότι η εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ αναμένεται ως τα μέσα Μαρτίου.
Η ιδανική στιγμή για να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση που περιλαμβάνει 88 προαπαιτούμενα είναι ο προσεχής Μάιος.
Ο κ. Κοστέλο μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους και τόνισε ότι το Euro Working Group εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Είπε επίσης ότι στο Eurogroup του Ιουνίου πρέπει να υπάρξει λύση πακέτο για το χρέος, το δημοσιονομικό μαξιλάρι και ίσως την επιστροφή των κερδών από τα SMP και ΑΝFA μέσω της σύνδεσής τους με «θετικές επενδυτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες».
Πέραν αυτών ο κ. Κοστέλο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μια αναφορά που θα μπορούσε να αφορά και το πακέτο μέτρων για το αφορολόγητο και τις συντάξεις τη διετία 2019-2020, το οποίο έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το 2017.
Σε νέα παρέμβασή του στο Φόρουμ ο κ. Κοστέλο υπογράμμισε την ανάγκη να μπει για τη χώρα ένα πλαίσιο επιτήρησης για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων καθώς, όπως τόνισε, τα επόμενα 3 με 4 χρόνια έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. 
Όπως είπε, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές έχουν περάσει από τη Βουλή, αλλά πρόσθεσε ότι οι βαθιές αλλαγές, όπως η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, εκτείνονται σε βάθος ως και 5 ετών.
«Σε επίπεδο της νομοθέτησης μπορεί να είμαστε στο 100%, αλλά στο επίπεδο της εφαρμογής έχουν ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε» σημείωσε. 
Στη συνέχεια τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια στρατηγική ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα τα επόμενα τρία, πέντε ή δέκα χρόνια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 04 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.