ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιατ: Να δοθεί το μήνυμα ότι "Greece is back"

19:29 - 06 Μαρ 2018 | Οικονομία
Πάιατ: Να δοθεί το μήνυμα ότι "Greece is back"
Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, παρουσίασε τα σχέδια για την 83η Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ. Το παρών στην παρουσίαση έδωσε λοιπόν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υπογράμμισε τους δύο στρατηγικούς στόχους της αμερικανικής συμμετοχή στην 83η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Πάιατ οι δύο βασικοί στόχοι είναι:

Η παρουσίαση των καλύτερων αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομίας και

να δοθεί το μήνυμα στο διεθνές κοινό ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει (The Greece is back), η Ελλάδα είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις, η ελληνική οικονομία γυρίζει.

Ο κ. Πάιατ σημείωσε ακόμα πως πρέπει να υπογραμμιστεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις, φανταστικό ανθρώπινο κεφάλαιο.

Ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ακόμα πως υπάρχει επίσης πολύ ισχυρή πολιτική δέσμευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε τη διαδικασία να προχωρά μπροστά.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι το έτος που η Ελλάδα γυρίζει τη σελίδα από την περίοδο της κρίσης, επισήμανε ο κ. Πάιατ.

Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θέλουν να σηματοδοτήσουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως μια είσοδο στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος έχει κάνει ρεκόρ επισκέψεων στη Β. Ελλάδα, οκτώ μέχρι σήμερα, ενώ αναμένονται άλλες δύο επισκέψεις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.