ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: «Όχι» του FDP στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης

09:32 - 21 Μαρ 2018 | Οικονομία
Handelsblatt: «Όχι» του FDP στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης
Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές έδωσαν το πράσινο φώς για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) αναμένεται να καταψηφίσει τη διάσωση της Ελλάδας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt οι Φιλελεύθεροι θα καταθέσουν αίτημα να απορριφθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου σήμερα, στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. του FDP Κρίστιαν Ντυρ δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μόνο στα χαρτιά εκπληρώνει η Αθήνα τις δεσμεύσεις προς τους διεθνείς πιστωτές, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Σημαντικά μεταρρυθμιστικά μέτρα καθυστερούν ή αναβάλλονται" και συνέχισε επιχειρηματολογώντας αυτή την άποψη  με παραδείγματα όπως " η υπεσχημένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί το 2019, εάν ποτέ εφαρμοστεί. Η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ καθυστερεί συνεχώς λόγω της συζήτησης για το καθεστώς ΦΠΑ σε πέντε νησιά".

Παράλληλα στην αίτηση των Φιλελευθέρων αναφέρεται ότι "Δεν μπορεί κανείς να διώξει την υποψία ότι ο Τσίπρας προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο".

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup πιστοποίησαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο εγκρίνοντας μάλιστα την εκταμίευση της τέταρτης δόσης, ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία προορίζεται για την αποπληρωμή χρεών, αλλά και ως μαξιλάρι για τη χρονική περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.