ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα το κρίσιμο δ.σ. του ΣΜΕΧΑ

10:15 - 12 Απρ 2007 | Οικονομία
Ενώ η υπόθεση των ομολόγων βρίσκεται στο απώγειό της, ο εμφύλιος πόλεμος στους κόλπους των χρηματιστών συνεχίζεται. Για σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί Δ.Σ. και θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην θέση του Συνδέσμου απέναντι στο ζήτημα των ομολόγων και δίχασε τα μέλη του πριν από δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι πέντε μέλη του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), ζήτησαν με σχετική επιστολή τους την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ σε Σώμα (εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και ταμία). Στην εν λόγω επιστολή, η οποία είχε αρχική ημερομηνία 27/3 πλην όμως κατατέθηκε στις 30/3, τα μέλη του ΣΜΕΧΑ αιτούνταν να τεθεί ως έκτακτο θέμα η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι οι υπογράφοντες την επιστολή (πέντε στην σειρά) αποτελούν την πλειοψηφία των μελών του ΣΜΕΧΑ γεγονός το οποίο βάσει του καταστατικού τους παρέχεται η δυνατότητα εκλογής νέου πρόεδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα, ταμία κλπ.

Μιλώντας προσφάτως στο «R» ο παραιτηθείς κ. Μ. Καραμανόφ, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή στις δηλώσεις Αλογοσκούφη, «περί χρηματιστών που εκμεταλλεύονται διοικήσεις ταμείων», λέγοντας ότι, «δηλώσεις αυτού του τύπου υποβαθμίζουν τον κλάδο, τη στιγμή που συμβάσεις ομολόγων αυτού του είδους είναι σε θέση να πραγματοποιούν μόνο οι τράπεζες και οι ξένοι οίκοι». Το ο κ. Καραμανόφ θα εμμείνει στην παραίτησή του είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Σύνδεσμος. Δεν αποκλείεται την θέση του να καταλάβει ο κ. Ράμμος της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.