ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γ. Αλογοσκούφης "ανοίγει τα χαρτιά του" - Θα καθυστερήσει η έκθεση της Ε.Κ;

12:39 - 12 Απρ 2007 | Οικονομία
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης, θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι στις 2 ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλογοσκούφης αναμένεται να αναφερθεί στο «καυτό» θέμα των ομολόγων και στις τελευταίες εξελίξεις έτσι όπως αυτές εχουν διαμορφωθεί μετά και την χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη.

Μάλιστα στην χθεσινή απογευματινή – έκτακτη - συνάντηση που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Αλογοσκούφης, Σάββας Τσιτουρίδης, αποφάσισαν να επισπευθούν τα πρόσφατα μέτρα που ελήφθησαν για την «θωράκιση» της περιουσίας των μέτρων, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να δρομολογήσεις τις όποιες διαδικασίες για την απόδοση των ευθυνών, κάτι το οποίο μεταφράζεται με "ξήλωμα" των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων για όσες φέρονται να εμπλέκονται στο επίμαχο θέμα των ομολόγων Έτσι λοιπόν ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παράδοση του πορίσματος για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ταμείων από την αρμόδια επιτροπή ( σ.σ. που έχει συσταθεί στο υπουργείο Απασχόλησης και μετέχουν σε αυτή και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του ΙΚΑ, του Χρηματιστηρίου κλπ.) μέχρι τον Ιούνιο, δεν αποκλείεται το εν λόγω πόρισμα να είναι έτοιμο ακόμη και τέλος Απριλίου!

Επίσης, άμεσα προς δημοσιοποίηση θα είναι και τα αποτελέσματα των παράλληλων ελέγχων που διεξάγονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Μαύρου Χρήματος για το κατά πόσο τηρήθηκε το όριο του 23% που αφορά τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο, όπως άλλες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν το εν λόγω πόρισμα δεν αποκλείεται να καθυστερήσει να δοθεί στην δημοσιότητα κάνοντας λόγο ακόμη και για διάστημα ολίγων εβδομάδων.

Σε ότι αφορά την έκδοση των ομόλογων δομημένης απόδοσης συνολικού ύψους 800 εκ ευρώ που έχει προγραμματίσει το Γενικό Λογιστήριο για την κάλυψη των αναγκών του δημοσίου χρέους κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας σχολίαζαν ότι η εν λόγω έκδοση είναι απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΟΔΔΗΧ.

Ας σημειωθεί ότι το θέμα των ομολόγων βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε  χθεςτο πρωί ο υπουργός Οικονομίας με τον Πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Πρωθυπουργικού Μεγάρου ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι "η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε στην υπόθεση των ομολόγων», προσθέτοντας, παράλληλα ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την απόδοση των ευθυνών αν καιγια την υπόθεση αυτή έχουν υπάρξει πολλές ανακρίβειες και μυθεύματα. Μάλιστα ο κ. Αλογοσκούφης με σχετική επιστολή έχει ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή έτσι ώστε να μπει τέλος στα μυθεύματα και στις ανακρίβειες.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης χαρακτήρισε «φουρτούνα» το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση των ομολόγων, τονίζοντας επίσης ότι «όταν η εικόνα θα είναι καθαρή, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για να εκλείψουν τα νοσηρά φαινόμενα».

Μ.Χ.




 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.