ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΦίΜ για Uber X: Οι ήττες της ελευθερίας είναι πάντα προσωρινές

14:42 - 05 Απρ 2018 | Οικονομία
Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί το ΚΕΦίΜ μετά την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας συνεπιβατισμού Uber X από την Uber λόγω του εξαιρετικά αρνητικού νέου νομοθετικού πλαισίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του ΚΕΦίΜ αναφέρει:

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, πάνω από 450.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους την εφαρμογή, η οποία έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα απασχόλησης σε εκατοντάδες συμπολίτες μας σε μια συγκυρία όπου η ανεργία αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας.

Πλέον, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ελλάδας, αλλά και οι άνθρωποι που αναζητούν μια ευκαιρία απασχόλησης που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, θα έχουν μια επιλογή λιγότερη - κι αυτό, εξαιτίας της σημερινής ιδεοληπτικής κυβέρνησης και προς αποκλειστικό όφελος των ισχυρών συνδικάτων των ταξί που, όπως κάθε προσοδοθηρική ομάδα, χρησιμοποιούν πολιτική πίεση για να εξασφαλίσουν τη θωράκισή τους έναντι του ανταγωνισμού και της καινοτομίας. Και ταυτόχρονα βεβαίως το μήνυμα προς κάθε δυνητικό επενδυτή, εγχώριο ή ξένο, είναι σαφές: Μην επιχειρήσετε να επενδύσετε στην Ελλάδα, αν δεν είστε διατεθειμένοι να προσκυνήσετε ειδικά συμφέροντα ή να διαπλακείτε με την πολιτική εξουσία.

Η αναστολή της λειτουργίας της Uber X στην Ελλάδα είναι ήττα της ελευθερίας, ήττα της ελεύθερης επιλογής για τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, ήττα της νομοκρατίας που ως πρώτη προϋπόθεση έχει την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος έναντι των προνομίων των εκάστοτε προσοδοθήρων. Οι ήττες της ελευθερίας όμως είναι πάντα προσωρινές. Και η κοινωνία κινείται πάντα ταχύτερα από τους επίδοξους γραφειοκράτες ρυθμιστές της ζωής μας.

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθεια για το αυτονόητο - για την επικράτηση των ιδεών της ελευθερίας στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία, σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Και η λειτουργία της Uber X, όπως και των υπόλοιπων εφαρμογών συνεπιβατισμού και συμμετοχικής οικονομίας είναι για μας ένα σημαντικό ορόσημο της πορείας προς την ελευθερία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 05 Απρ 2018
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.