ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε αίτημα για μείωση του αφορολόγητου

13:08 - 11 Απρ 2018 | Οικονομία
Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε αίτημα για μείωση του αφορολόγητου
“Όχι” σε πρόωρη μείωση του αφορολόγητου είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7. "Αν τεθεί τέτοιο ζήτημα από τους θεσμούς, η απάντηση της Αθήνας θα είναι αρνητική", σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, απέρριψε τη λύση της προληπτικής γραμμής και σημείωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς για το αναπτυξιακό σχέδιο μέχρι τις 27 Απριλίου.

Αναφορικά με όσα έχουν δημοσιευθεί για μείωση του αφορολόγητου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ότι δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο αίτημα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ζητηθεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου, όπως είπε, ακόμα και αν τεθεί, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, εφόσον δεν προκύπτει από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα μία τέτοια ανάγκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε, ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, ενώ χαρακτηρίζει ως αποκυήματα της φαντασίας πολλά από όσα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το βασικό θέμα της συζήτησης επικεντρώνεται στο αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο «φιλοδοξούμε να καταλήξουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις 27 Απρίλη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παγώματος της μείωσης των συντάξεων από το 2019, είπε ότι όλα εξαρτώνται και από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα. «Το κύριο ζήτημα που μας απασχολεί» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «είναι να καταλήξουμε με τους εταίρους μας για το συνολικό στρατηγικό σχέδιο». Τόνισε ότι συνολικά η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει, κάτι που οφείλεται στην πολύ καλύτερη πορεία των εσόδων, όπως είπε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεκτιμηθεί από τους εταίρους μας.

"Ανοιχτοί για διάλογο με το Κίνημα Αλλαγής"

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ο κύριος Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στην απαντητική του επιστολή προς την Φώφη Γεννηματά σημειώνει, ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει, ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η κυβέρνηση θα εστιάσει στο ζήτημα επίτευξης των μεγαλύτερων δυνατών κοινωνικών συγκλίσεων. Ειδικά για το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις σε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρχει και η αντίστοιχη βούληση από την άλλη πλευρά. Προσέθεσε δε, ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί και ότι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν στελέχη που βλέπουν την ανάγκη διαλόγου πάνω σε θέσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Για τα ελληνοτουρκικά

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση με απόλυτη εγρήγορση και προβληματισμό για την προκλητικότητα της γείτονος.

Όσον αφορά στη δήλωση του Πάνου Καμμένου πως οι δύο Έλληνες αξιωματικοί είναι “όμηροι”, σημείωσε πως αυτό που εννοούσε ήταν ότι κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την κατάληξη της υπόθεσης, καθώς η Τουρκία έχει υπερβεί τα όρια, ενώ θα μπορούσε να διευθετηθεί εντός 24ώρων. “Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και τις πολιτικές μας πιέσεις ώστε να λήξει αυτή η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο ομαλά” κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.