ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνεται η άσκηση αγωγής για την πρώτη εγγραφή στο Κτηματολόγιο

17:52 - 12 Απρ 2007 | Οικονομία
Δύο τροπολογίες κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στο σχέδιο νόμου για την «Κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» που αφορούν την ανάδειξη των πολιτιστικών υποδομών της Αθήνας και την παράταση στην προθεσμία άσκησης αγωγής για την διόρθωση πρώτης εγγραφής στο Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα:

  1. Η πρώτη τροπολογία στοχεύει στην ανάδειξη των πολιτιστικών υποδομών της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, η τροπολογία περιλαμβάνει:

-Πολεοδομικές ρυθμίσεις στον χώρο εγκατάστασης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Οδό Πειραιώς (περιοχή Ελαιώνα).

-Πολεοδομικές ρυθμίσεις για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη

-Χωροθέτηση και καθορισμός όρων δόμησης του Μουσείου Χρήστου Καπράλου στην Αίγινα.

  1. Η δεύτερη τροπολογία αφορά το Εθνικό Κτηματολόγιο. Με την τροπολογία αυτή η προθεσμία άσκησης αγωγής για την διόρθωση πρώτης εγγραφής στο Κτηματολόγιοπαρατείνεται από τα πέντε στα οκτώ χρόνια για τους κατοίκους της ημεδαπής και από επτά στα δέκα χρόνια για τους κατοίκους της αλλοδαπής.

Η επιμήκυνση αυτή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς οι πολίτες δεν είχαν εξαρχής συνειδητοποιήσει τη σημασία της τήρησης της διαδικασίας πρώτης εγγραφής στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να μην έχουν υποβάλει δήλωση. Η παράταση που δίνεται θα συμβάλει στον καθησυχασμό των πολιτών και ιδίως των ομογενών του εξωτερικού, οι οποίοι ενίοτε γίνονται δέκτες ανακριβούς πληροφόρησης ότι το Κράτος «δημεύει» τα ακίνητά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.