ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Επενδύσεις τώρα- Υλικά του μέλλοντος ανθρώπινο δυναμικό και καινοτομία

18:24 - 16 Απρ 2018 | Οικονομία
Τσίπρας: Επενδύσεις τώρα- Υλικά του μέλλοντος ανθρώπινο δυναμικό και καινοτομία
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο επενδυτικό σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EquiFund, με θέμα: "Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία", στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες είπε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις, ενώ σημείωσε πως η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι τα δύο βασικά υλικά, πάνωσ τα οποία πρέπει να οικοδομηθεί η Ελλάδα του μέλλοντος.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες», είπε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει πως το μοντέλο του χθες το ξέρουμε, είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση. "Τώρα πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία", σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι «η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι δύο υλικά πάνω στα οποία πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Σε όσους είναι ήδη επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, ενώ σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο.

«Αν όχι τώρα που η χώρα συνέρχεται από οκτώ χρόνια μιας κρίσης που άλλαξε πάρα πολλά, πότε; Αν όχι εσείς ποιοι;», είπε απευθυνόμενος στο κοινό. Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να στηρίξει την προσπάθεια.

Στόχος είναι να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain και ζήτησε από τους Ελληνες στο εξωτερικό να διαδώσουν το ότι η χώρα σηκώνεται ξανά και προσπαθεί να αλλάξει πορεία. "Η Ελλάδα έχει στρατηγικό σχέδιο και θέλει να επενδύσει στους εξειδικευμένους ανθρώπους και την καινοτομία", τόνισε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.